Allergia: Élelmiszer-adalékanyagok

Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1283 fő
  • Képek - 150 db
  • Videók - 116 db
  • Blogbejegyzések - 419 db
  • Fórumtémák - 31 db
  • Linkek - 1030 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1283 fő
  • Képek - 150 db
  • Videók - 116 db
  • Blogbejegyzések - 419 db
  • Fórumtémák - 31 db
  • Linkek - 1030 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1283 fő
  • Képek - 150 db
  • Videók - 116 db
  • Blogbejegyzések - 419 db
  • Fórumtémák - 31 db
  • Linkek - 1030 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1283 fő
  • Képek - 150 db
  • Videók - 116 db
  • Blogbejegyzések - 419 db
  • Fórumtémák - 31 db
  • Linkek - 1030 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az idő elteltével, az egyre modernebb világ kialakulásával az ételek minősége is változott. Egyre nagyobb a kínálat, egyre látványosabbak a termékek, de vajon a minőségük is egyre jobb?

 

Bizonyára mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy meggy ízű szörp nem meggy szörp, hogy a zacskós krumpliprüé az életben nem látott krumplit, a gyorsan elkészíthető paradicsomlevesnek pedig semmi köze a paradicsomhoz. Sőt már zöldségeket és gyümölcsöket is tudnak mesterségesen stimulálni, hiszen az embereket be lehet csapni a látvánnyal.

 

Az élelmiszer-adalékanyagok önmagukban nem élelmiszerek. Arra szolgálnak, hogy javítsák az élelmiszerek színét, kinézetét, eltarthatóságát. Többnyire szintetikus anyagok ezek, de ma már sokszor használnak természetes anyagot is. Az adalékanyagokat előzetesen laboratóriumokban vizsgálják és csak akkor engedik forgalomba, ha az nem káros az egészségre.

 

Az EU kidolgozott egy tagállamaiban engedélyezett adalékanyag listát. A felhasznált anyagok pontos kémiai elnevezéséhez kapcsolták az úgynevezett E-számokat.

 

Az élelmiszeripari technológiai fejlődése óriási mértékben felduzzasztotta az adalékanyagok használatát. Ma több mint 700 engedélyezett adalékanyag engedélyezett felhasználásra az országban.

 

Magyarország 1996-ban vezette be az E-számrendszert. Ma már nálunk is kötelező feltűntetni az élelmiszerek csomagolására a bennük lévő adalékanyagok mennyiségét.

 

bővebben

adalékanyag táblázat

 

network.hu

 

 

Címkék: adalékanyag e-szám élelmiszer adalékanyagok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu