Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az idő elteltével, az egyre modernebb világ kialakulásával az ételek minősége is változott. Egyre nagyobb a kínálat, egyre látványosabbak a termékek, de vajon a minőségük is egyre jobb?
Bizonyára mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy meggy ízű szörp nem meggy szörp, hogy a zacskós krumpliprüé az életben nem látott krumplit, a gyorsan elkészíthető paradicsomlevesnek pedig semmi köze a paradicsomhoz. Sőt már zöldségeket és gyümölcsöket is tudnak mesterségesen stimulálni, hiszen az embereket be lehet csapni a látvánnyal.
Az élelmiszer-adalékanyagok önmagukban nem élelmiszerek. Arra szolgálnak, hogy javítsák az élelmiszerek színét, kinézetét, eltarthatóságát. Többnyire szintetikus anyagok ezek, de ma már sokszor használnak természetes anyagot is. Az adalékanyagokat előzetesen laboratóriumokban vizsgálják és csak akkor engedik forgalomba, ha az nem káros az egészségre.
Az EU kidolgozott egy tagállamaiban engedélyezett adalékanyag listát. A felhasznált anyagok pontos kémiai elnevezéséhez kapcsolták az úgynevezett E-számokat.
Az élelmiszeripari technológiai fejlődése óriási mértékben felduzzasztotta az adalékanyagok használatát. Ma több mint 700 engedélyezett adalékanyag engedélyezett felhasználásra az országban.
Magyarország 1996-ban vezette be az E-számrendszert. Ma már nálunk is kötelező feltűntetni az élelmiszerek csomagolására a bennük lévő adalékanyagok mennyiségét.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Az ételallergia pszichológiája
Mérgező szépség