Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szervezetünkben fontos, hogy meglegyen a savas és a lúgos hatás egyensúlya. Ha ez felborul, betegségekhez vezet. A túlozott fáradékonyság, az allergiás tünetek, és más különböző jelek utalhatnak arra, hogy gond van.
Ha állandóan csak egyféle ételt fogyasztunk el ilyen például a sok cukor, a csokoládé, a kávé, a tartósított élelmiszerek, könnyedén elsavasodhat szervezetünk. Ezek helyett, illetve mellett több rostos gabonát, zöldséget, gyümölcsöt kellene fogyasztanunk.
Az állandó fáradtság, erőtlenség, a gyakori megbetegedések - nátha, allergiás tünetek, orrfolyás, szemviszketés, a kocentrálóképesség csökkenése, székrekedés, ízületi fájdalmak, hízás - mind-mind utalhat a szervezet túlzott savasodására.
Együnk minél több olyan zöldséget, amelyek lúgosítanak, ilyen például a cékla, a paradicsom, a spenót, az uborka, a karfiol és a saláták is. A zöldségeket és a gyümölcsöket ne fogyasszuk együtt, vagyis egyik nap csak zöldséget együnk a másik nap gyümölcsöt. A gyümölcsöket soha ne fogyasszuk étkezés után, mert akkor nem tudnak a gyomorból kiürülni és erjedésnek indulnak. A legjobb, ha reggel gyümölccsel indítjuk a napot.
Savasítanak a húsok, a fekete tea, a kávé, az alkohol, a kóla, a mustár, a majonéz, az ecet, a szójaszósz, a csokoládé, a szalámik, a cukor és az élesztővel készült ételek. Ezek ellensúlyozására együnk minél több kefirt, joghurtot, igyunk ásványvizet, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, a főzéshez használjunk olívaolajat.
A dohányzás is növeli a szervezet savszintjét. A legjobb, ha leszokunk róla, de ha ez nem megy, akkor legalább próbáljuk ellensúlyozni: pótoljuk a C-vitamint. Akármilyen hihetetlen, de a mozgás is jót tesz, ezért naponta legalább 20-30 perc intenzív testmozgást iktassunk be az életünkbe!
http://www.juicelap.hu/index.php/vital/387-mit-tegyuenk-szervezetuenk-elsavasodasa-ellen-ezt
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Így vészelheti át könnyebben az allergiaszezont
Az 5 legfurcsább allergia - a gombtól a csókig
Mindenki allergiássá válhat?
Győzd le az allergiát ezzel a 3 összetevős házi szerrel!