Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.
Nem csoda, hogy főzete igazi ritkaságnak számít. A kemma.hu szerint Tibor úgy készíti az italt, hogy a már elkészített pálinkák bármelyikéből két litert önt egy üres kólásüvegbe, majd abba helyez bele gyökerestül tíz darab tíz centiméter hosszú, zsenge parlagfüvet. Aztán két hét múlva leszűri, amikor már smaragdzöld a színe. Ebből iszik meg esténként 2-3 centiliternyit.
Mióta ezt teszem, egyet sem tüsszentek – állítja Tibor, pedig ő is allergiás volt ennek a gyomnövénynek a pollenjére. Nem a férfi az egyetlen, aki parlagfűből készíti el portékáját. Mint arról a Blikk beszámolt, Csubák Mária vegyészmérnök és férje például lekvárt és olajat főz a növényből, mert szerintük az jótékony hatással van az emberi szervezetre, és kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is.
K. P.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/parlagfuves-palinkat-keszit-allergia-ellen-2226739
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Legalább kétmillió magyar parlagfű-allergiás
Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága ülése - 2014.10.13.
Parlagfű allergia ellen immunterápia
A parlagfű nem árt, hanem gyógyít?