Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Magyarországon mintegy 2 millió ember allergiás; a gyermekkori allergia sajátosságairól és a legújabb terápiás lehetőségekről tanácskoztak a Debreceni Egyetem szakemberei a napokban. Az allergia azt jelenti, hogy az immunrendszer kórosan reagál egy ártalmatlan külső anyagra, antigénre. A betegség a leggyakrabban élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, állati szőrökkel, növényi pollenekkel, és bőrre kerülő kémiai anyagokkal, például a kozmetikumokkal szemben alakul ki. Magyarországon a lakosság 15-20 százaléka szenved az allergiától – olvasható az Unideb.hu beszámolójában.
Szegedi Andrea, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszék vezetője arról beszélt, a kutatások jelentős része az allergiás hajlam növekedési okának kiderítésére irányul. Az egyik ok, hogy a szervezet külső anyagokkal találkozó felszínei (bőr légutak, bélnyálkahártya) érzékenyebbé váltak a modern életstílus hatására. Többek között a túlzott higiéne, a túl erős samponok, szappanok túl gyakori használata, a légszennyezettség, a dohányzás, a túl sok antibiotikum szedése miatt gyengültek meg – intett.
Gyermekkorban az atópiás bőrgyulladás, az ételallergia, az asztma és a szénanátha kialakulása a jellemző. Ételallergiában a gyermekek 5-8 százaléka szenved. Leggyakoribb kiváltó élelmiszerek a tej, tojás, földimogyoró, diófélék, búza, szója, hal és a kagylók/rákok. A diagnózis felállítása után a kezelés első lépése az azonosított vagy gyanított ételallergén kizárása az étrendből.
– A gyermekek 80-85 százaléka 6-7 éves korára kinövi az ételallergiákat. A kezelés során a tünetek elhárítása mellett a gyermekek megfelelő fejlődését és tápláltsági állapotát is biztosítani kell a jó életminőség megtartása mellett, amit napjainkban a korszerű terápiás lehetőségek biztosítanak – mondta az egyetemi portálnak Nemes Éva egyetemi docens.
Forrás:https://civishir.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Koronavírus vakcina: merjenek oltatni az allergiások?
Megfázás vagy allergia? Így derülhet ki
Őszi allergia esetén is segíthetnek az illóolajok
Veszélyes rovarok: innen tudhatja, ha allergiás a rovarcsípésre