Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A felnőtt lakosság hozzávetőleg egy százaléka szenved valamilyen táplálékallergiában, míg a gyermekeknél egyes becslések szerint a hét százalékot is meghaladhatja ez a mutató. A lisztérzékenység gyakorisága 0,5 százalékra tehető. A táplálék-allergiások mellett a táplálék-intoleranciától szenvedőknek – bár az ő szervezetükben nem zajlik kóros immunreakció – szintén meg kell válogatniuk, hogy mit fogyasztanak.
A táplálékallergiások étrendjének összeállítását igyekszik megkönnyíteni a Magyar Táplálékallergia és Táplálék-intolerancia Adatbank, mely – az élelmiszergyártók adatszolgáltatásai alapján – évente bővítve jelenteti meg a regisztrált termékek listáját. Egyenként külön kiadványba foglalják a kilenc leggyakoribb allergén-komponenstől, illetve intolerancia-faktortól mentes élelmiszereket.
A dietetikusok, orvosok, védőnők tanácsadói munkáját jelentősen megkönnyítő összeállításokkal a táplálékallergiában és -intoleranciában szenvedő betegek számára így egyszerűbben található az élelmiszerek között megfelelő. Az öndiagnózist és -gyógyítást elkerülendő, a betegeknek azt ajánlják, hogy az Allergia Adatbank, illetve a szakemberek segítségével szerezzék be a szükséges kiadványt, hiszen a terméklista önmagában nem helyettesíti a dietetikusi tanácsadást és az orvosi kezelést. A diétás étrendre is csak a véleményezést követően szabad áttérni.
http://www.szabadfold.hu/eletegeszseg/megkonnyitik_az_etelallergiasok_eletet
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó Szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Allergia ellen spenót?
Ételallergia és étel-intolerancia - 2.
Ételallergia és étel-intolerancia - 1.
Lista az allergiát okozó ételekről