Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Allergia Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Allergia Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mint tudjuk, a parlagfű erősen allergén növény, Magyarországon körülbelül a lakosság 15%-át érinti. Júliustól októberig tart a szezonja, sokak nyarát megkeseríti.
Belégzését ugyan nem tudjuk elkerülni, de javíthatunk valamennyire a helyzeten, ha olyan helyre megyünk nyaralni, ahol előfordulási valószínűsége csekélyebb.
Ha allergiáról beszélünk, fontos tudnunk a megelőzésről, és arról is, hogy hogy tudjuk a tüneteket csillapítani. Ebben segített a Budai Allergiaközpont egy speciális étrend kidolgozásával, mely jelentősen csökkentheti többek között a parlagfű allergia tüneteit is.
Kívülállóknak talán furcsán hangozhat, de bizony ételallergia is szerepet játszhat az asztma kialakulásában. Fontos, hogy tudjuk, melyek azok az élelmiszerek, amik kiváltják bennünk a reakciót, és hogy személyre szabott terápiás tervet érdemes készíteni.
Szakemberek a főleg antioxidánsok fogyasztását javasolják az asztmás betegeknek, úgy mint: E-vitamin, C-vitamin, szelén, bioflavonoidok, glutamátpor, halolaj, magnézium, komplex multivitamin, króm picolinate, B5-, B6- és B12-vitamin, N-acetil (NAC), kvercetin, folsav és cink.
|
|
Gyerekkorom óta allergiás rohamok törnek rám, ha mogyorót eszem. Úgyhogy igyekszem nem enni. Mindenki, aki csak kicsit is allergiás tudja, hogy egy-egy ilyen roham milyen hatással van az életre! Nem csak az, hogy a roham ideje alatt olyan erős a félelem a fulladás miatt, de az is, ahogyan az ételeket viszgálgatom mielőtt fogyasztanám, hogy ne legyen benne mogyoró, vagy mogyoró származék. Az injekciót is frissíteni kell néhanap, szóval nehéz együttélni ezekkel a dolgokkal.
Sziasztok! Ismét itt. Azt már leírtam korábban, hogy mik azok az allergének, most menjünk kicsit bele mélyebben, hogy melyek a legismertebb allergének a közvetlen környezetünkben. A poratkával kezdjük.
Világszerte az egyik legismertebb oka az asztmának az alig fél-egy milliméter nagyságú házi poratka. Amire allergiás reakciókat (sőt, néha fejfájást és álmatlanságot is) produkálunk, az amúgy nem maga az állat, hanem az általa kibocsátott ürülék - őkelme ugyanis elhalt hámsejtjeinkkel táplálkozik.
16 éve | matus irén | 1 hozzászólás
A népgyógyászat szerint a napraforgók családjába tartozó csicsóka nagyonis jótékony hatással van az ember szervezetére. Fő anyaga az úgynevezett inulin növényi rostanyag, melyet képtelenek vagyunk megemészteni, tehát a bélben sértetlen marad. Így a jó baktériumokat vonzza magához táplálkozásra.
Kutatók vizsgálódásainak eredményeként vált ismertté, hogy a csicsókának nagy szerepe van számos betegség megelőzésében és kezelésében, melyek közé tartozik többek között az asztma és különféle élelmiszer-allergiák.
16 éve | matus irén | 0 hozzászólás
A legtöbb allergiás légúti megbetegedés enyhítésére van lehetőség, de kevesen teszünk érte. Pedig csak körül kell nézni környezetünkben. Legtöbb esetben az allergiát okozó dolgokat ki kell iktatni a beteg környezetéből, de kellő odafigyeléssel és hihiéniával segíthetünk elviselhetőbbé tenni a tűneteket. Házipor ellen például a speciális ágynemű huzat használata segít...
Pár segítség, hogy tudjuk, melyik időszakban melyik allergéntől kell tartanunk.
Egész éves pollennaptár a Házipatika.com-ról:
Továbbá:
Pollenjelentés koncentráció szerint (klikkelj!)
Pollenek fajtájuk szerint (klikkelj!)
Folytatnám az első témába vágó blogpostomat azzal, hogy mit tegyünk, ha a szénanáthától szenvedünk.
Először is szeretném kihangsúlyozni, amit az első bejegyzésemben elmulasztottam: az alábbi módszerek sajnos nem szüntetik meg a bajt, csak az allergiás tüneteket enyhítik, bár akinek valaha volt allergiás reakciója, az már ezt is óriási sikerként fogja értékelni.
Szóval, ha szénanáthánk van, akkor tudjuk, hogy a heves viharok nagyon rosszat tudnak tenni velünk, hiszen a szél felveri és szerteszét hordja a virágport.
A parlagfű - a wikipedia alapján
Kétszikű gyomnövény, 20-140 cm magas, egy évig él. A talajhoz közeli néhány cm-es részen 2-3 elágazása is lehetséges. Magassága változatos, a kifejlett növény zárt és magas növénykultúrában, kukorica vagy napraforgó táblákban a 150 cm magasságot is elérheti. Levelei 1 vagy 2-szeresen szárnyasan szeldeltek, kétoldalt sűrűn szőrözöttek. A szőrök a levél fonákján hosszabbak. A levél színe sötétzöld, fonákja szürkészöld.
16 éve | Farkas Györgyi | 0 hozzászólás
Sziasztok! Ha nem gond, új tagként én is írnék gyorsan egy szösszenetet.
Jó ha tudjuk, hogyan működik a szervezetünk, és miért irritálnak egyes anyagok. Kezdjük ott, hogy mik az allergének: ezek többnyire fehérjetermészetű anyagok, amik az emberi szervezetbe jutva ellenanyag-termelést váltanak ki. Az allergénnel való következő találkozás már allergiás betegséghez vezethet. Sajnos szinte nem létezik olyan anyag, aminek kapcsán ne merülhetne fel a túlérzékenység: egyesek nem hordhatnak fémből készült karórát, mások a kutyaszőrtől szenvednek, vannak lisztérzékenyek, de még napallargiások is!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás